re-integratie kiezen logo

4 Redenen om een re-integratiebureau in te schakelen

05-07-2017- de redactie

Zit u thuis door ziekte en wilt u weer aan het werk? Of heeft u een zieke werknemer die weer moet re-integreren? Dan kan het handig zijn om een re-integratiebureau in te schakelen. We zetten vier belangrijke voordelen op een rij voor het inschakelen van een re-integratieprofessional.

re-integratiebureau inschakelen waarom

1. Kennis en ervaring

Waarom zou u als werknemer of werkgever het wiel opnieuw willen uitvinden? Een re-integratiebureau heeft de kennis en ervaring op het gebied van re-integratie al in huis die u als werknemer of werkgever simpelweg niet heeft. Met die expertises wordt het voorkomen in trappen van welbekende valkuilen voorkomen. Een goede re-integratieadviseur kent de ins en outs van re-integratie en de complexe Wet Verbetering Poortwachter. Waarom niet vertrouwen op de kennis van het re-integratiebureau zonder zelf de uitgestrekte re-integratiematerie eigen te maken? Dat scheelt een hoop tijd, ergenis en sancties.

2. Verklein de kans op een loonsanctie

Als werkgever bent u minimaal de eerste twee jaar van de ziekte van uw werknemer volledig verantwoordelijk voor de re-integratie. Besteedt u voldoende tijd en aandacht aan de re-integratie? Zo niet, dan loopt u kans om nog langer loon door te moeten betalen in de vorm van de gevreesde loonsanctie. Als werkgever kunt u dus veel geld besparen met zorgvuldige re-integraite. Om een loonsanctie te voorkomen doet u er goed aan een re-integratiebureau in te schakelen. Een re-integratieprofessional is op de hoogte van de eisen die gelden om een re-integratietraject succesvol volgens de richtlijnen van het UWV te laten verlopen. Niet minder belangrijk, ook uw werknemer is hiermee geholpen.

3. Een groter netwerk

Nog een reden om een re-integratiebureau in te schakelen: het netwerk van de re-integratieprofessional. Handig bijvoorbeeld bij een re-integratie 2e spoor traject. Bij een dergelijk traject is er binnen uw organisatie geen ruimte meer voor de zieke werknemer, evenmin in een aangepaste functie. Om re-integratie bij een andere werkgever mogelijk te maken zijn expertises en een uitgebreid netwerk cruciaal. Cruciaal om een werknemer een werkplek te laten vinden buiten uw organisatie.

4. Bespaar kosten, tijd en ergenis

Een re-integratiebureau is thuis in de wereld van de re-integratie met al haar spelregels. Een re-integratieadviseur weet beter wat de mogelijkheden zijn voor de werknemer die re-integreert. Wat voor sollicitatietraining heeft de werknemer nodig? Is een beroepskeuzetest handig? En welke scholing of cursus brengt de werknemer richting nieuw werk? Allemaal voorbeelden die een re-integratiebureau oneindig veel sneller dan u kan organiseren. Dit scheelt zoekwerk, tijd, kosten en een hoop ergenis. Betere kanzen dus op een goed en snel re-integratieresultaat.

Terug naar blog