re-integratie kiezen logo

Burn-out door werkstress: heb ik recht op een schadevergoeding?

11-07-2017

Een burn-out kan verschillende oorzaken hebben. Soms veroorzaken privé problemen uitval, soms is het een combinatie van werk en privé. Is uw werk de oorzaak van een burn-out? Dan kan het zijn dat u recht heeft op een schadevergoeding.

burn-out werkstress schadevergoeding

Burn-out als beroepsziekte

De symptomen van een burn-out kunnen wisselend zijn. Over het algemeen lijken ze op de klachten die overspannenheid met zich meebrengt, maar duren ze langer en zijn ze heftiger. Symptomen zoals geïrriteerd zijn, gevoelens van depressie, vermoeidheid en concentratieproblemen komen veel voor. Het kan wel een jaar duren voordat iemand van een zware burn-out is hersteld. Zijn de klachten specifiek ontstaan door het werk? Dan wordt burn out gezien als een beroepsziekte. Wanneer dit zo is, kan het zijn dat u als werknemer recht heeft op een schadevergoeding van uw werkgever.

Burn-out is soms letselschade

Een werkgever moet een werknemer een gezonde werkomgeving bieden. Is er langdurig sprake van een stressvolle werkomgeving? Dan kan dit leiden tot een burn-out van de werknemer. Wanneer deze burn-out veroorzaakt wordt door de stress op het werk, dan kan een werkgever hierop aangesproken worden. Hij of zij heeft dan niet aan de voorwaarde van een gezonde werkomgeving voldaan. Als de werkgever niets of te weinig heeft gedaan om de werkomstandigheden te verbeteren, kan hij of zij aansprakelijk gesteld worden voor de uitval van de werknemer. De burn out wordt dan gezien als een vorm van letselschade, waarvoor de werknemer een schadevergoeding kan eisen. DIt heeft alleen kans van slagen wanneer er aangetoond kan worden dat de burn-out op het werk is ontstaan. Alleen dan is het namelijk een beroepsziekte en kunnen er stappen ondernomen worden.

Burn-out op het werk voorkomen

Wanneer u als werknemer de schade van een burn-out wilt verhalen op uw werkgever, is het aan te raden om juridische hulp in te schakelen. Nog beter is het echter om een burn-out te voorkomen. Een werkgever kan hierin helpen door te zorgen voor stressverminderende omstandigheden, de werknemer meer autonomie te geven en bijdragen aan een goede sfeer op de werkvloer. Dit zijn namelijk allemaal factoren waarvan is aangetoond dat ze effect hebben op de gezondheid van de werknemer. Ervaart u als werknemer te veel druk, of heeft u klachten die kunnen wijzen op een burn out? Ga dan op tijd in gesprek met uw werkgever of met de bedrijfsarts. Deze laatste kan werkgever én werknemer namelijk ook ondersteunen bij de preventie van burn-out en andere beroepsziekten.

Blog