re-integratie kiezen logo

Wat zijn modulaire re-integratiediensten?

Voor wie nog niet toe is aan Werkfit Maken of Naar Werk zijn er Modulaire Re-integratiediensten. Deze diensten van het UWV zijn speciaal bedoel voor kandidaten met een Wajong, WIA, WW of Ziektewetuitkering. Hieronder de vier modules van de Modulaire Re-integratiediensten. 

Participatie Interventie

Het doel van dit traject is om kandidaten deel te laten nemen aan het sociale verkeer. Bijvoorbeeld als er sprake is van een sociaal isolement. Dit traject is succesvol als de kandidaat na afloop zich sociaal makkelijker beweegt. 

Bevorderen Maatschappelijke Deelname

Het doel van dit traject is de fysieke- en psychische weerbaarheid van de kandidaat te verhogen en deel te laten nemen aan georganiseerde activiteiten buiten de deur. Een coach kan hierbij ondersteuning bieden als het gaat om bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of activiteiten bij een sportclub. 

Praktijk Assessment

Het doel van dit traject is om meer inzicht te verkrijgen in de interesses van de kandidaat. Dan kan onder meer gedacht worden aan het begeleiden van snuffelstages die de kandidaat kennis laten maken met een organisatie en werkzaamheden.

Begeleiding tijdens scholing

Dit traject is bedoeld voor kandidaten die werkfit zijn maar scholing nodig hebben om aan het werk te kunnen. Een coach kan bij deze module de contacten onderhouden met de onderwijsinstelling en nadere ondersteuning bieden. 

 

Vind re-integratiebegeleiding
Kom in contact met gespecialiseerde re-integratiebureaus in uw regio voor Modulaire Re-integratiediensten van het UWV.


Terug naar kenniscentrum