re-integratie kiezen logo

Welke re-integratie keurmerken en brancheorganisaties zijn er?

16-07-2017- de redactie

Wanneer u een re-integratiebedrijf inschakelt, zoekt u natuurlijk een kwaliteitswaarborg. Een keurmerk kan extra zekerheid bieden. Welke relevante brancheorganisaties en keurmerken zijn er voor de re-integratiemarkt en wat zeggen ze eigenlijk over de kwaliteit? We zetten de belangrijkste re-integratie brancheorganisaties op een rij.

kwaliteit brancheorganisatie re-integratiebureau

Blik op Werk

Blik op Werk, opgericht in 2006, voorziet onder meer in informatie over de kwaliteit van re-integratiebureaus. Zo meet Blik op Werk de klanttevredenheid van werkgevers en werknemers voor geleverde re-integratiediensten. Als de re-integratiedienstverlener aan alle eisen van Blik op Werk voldoet wordt het Blik op Werk keurmerk toegediend. De resultaten van de onderzoeken zijn op de website van Blik op Werk terug te vinden. Naast re-integratie is Blik op Werk ook bekend vanwege inburgering en in die hoedanigheid houdt ze toezicht op taalscholen. 

Blik op Werk re-integratie

Oval

Oval is een andere bekende brancheorganisatie waar veel re-integratiebureaus zich bij aansluiten. Oval richt zich op grote en kleine dienstverleners op de gebieden van werk, loopbaan en vitaliteit. Dit zijn naast re-integratiebedrijven bijvoorbeeld ook outplacementbureaus en loopbaancoaches. De leden van Oval werken voor werkgevers, verzekeraars, werknemers, UWV, gemeenten en werkzoekenden.

Cedris

Cedris is een brancheorganisatie voor sociale werkbedrijven gericht op mensen met een beperking. Cedris fungeert hierbij o.m. als kenniscentrum voor haar leden. Daarnaast laat ze onderzoek doen naar onderwerpen die relevant zijn voor de branche. Cedris houdt zich ook bezig met de landelijke overheid waarmee invloed wordt uitgeoefend op de ontwikkelingen van sociale werkgelegenheid.

Cedeo

Opgericht in 1980 was Cedeo oorspronkelijk gericht op het waarborgen van kwaliteit op HR-opleidingen en andere HR-diensten. Vanaf 1997 is de certificering verder uitgebreid naar uitzendbureaus, wervings- en selectiebedrijven en re-integratiebureaus. Het doel van de certificering is het zichtbaar maken en het belonen van kwaliteit. Het klanttevredenheidsonderzoek vormt hierbij een belangrijk onderdeel. 

Terug naar blog