re-integratie kiezen logo

MAA Coaching zoekt de kracht in verbinding

24-09-2017

Regelmatig zetten we een re-integratiebedrijf in de spotlights. Deze keer is dat MAA Coaching, een bedrijf dat al sinds 1994 gevestigd is in Apeldoorn. De coaches van MAA Coaching begeleiden niet alleen re-integratietrajecten, maar ook bijvoorbeeld bij outplacement en loopbaancoaching. Wij vroegen oprichtster Ineke van Rheenen meer over dit interessante coachingsbedrijf.

MAA Coaching re-integratie

Hoge score op klanttevredenheid

Wat bij MAA Coaching direct opvalt, is het hoge cijfer dat het bedrijf krijgt in de klanttevredenheidsonderzoeken voor het Blik op Werk-keurmerk. Het re-integratiebedrijf scoorde afgelopen periode gemiddeld maar liefst een 8,7. Dit terwijl het marktgemiddelde op een 8 ligt. Volgens Ineke van Rheenen is de werkwijze van MAA Coaching het geheim van dit succes: 'Kleinschalig werken en klantvriendelijkheid zijn belangrijke succesfactoren.’

Op zoek naar verbinding

Op de website van MAA Coaching staat vermeld dat de kracht van de coaches ligt in het maken van echte verbinding met mensen. Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar de manier waarop deze verbinding gemaakt wordt. Ineke van Rheenen: 'Wij brengen de verbinding tot stand door persoonlijke aandacht en empathisch handelen.’ De trajecten die MAA Coaching levert zijn bijna altijd maatwerk. De duur en inhoud van een traject hangt af van meerdere factoren, zoals budget en wensen van de cliënt. De diensten die het bureau levert zijn divers: re-integratie 1e en 2 spoor, loopbaancoaching, maar ook sollicitatiebegeleiding en begeleiding voor het UWV-traject ‘Werkfit maken’.

Bijzonder: paarden- en wandelcoaching

MAA Coaching biedt zowel wandel- als paardencoaching. Ineke van Rheenen: ‘Uit ervaring blijkt dat het paard inzetten als interventie bij bewustwording leidt tot sneller inzicht in gedragspatronen.’ Erg bijzonder is het verhaal achter de start van paardencoaching bij MAA Coaching. Deze coachingsvorm kwam per toeval op hun pad, doordat een cliënt die loopbaancoaching bij MAA Coaching volgde hierom vroeg. Hiervoor werd in eerste instantie een externe paardencoach ingeschakeld. Onder de indruk van de spiegelende kracht van paarden werd besloten de paardencoaching toe te voegen aan de diensten van MAA Coaching. Uiteraard zijn de paardencoaches volledig gecertificeerd voor dit werk en dit geldt ook voor de wandelcoaches. Ineke van Rheenen: ‘Bij wandelcoaching maak ik gebruik van metaforen uit de natuur, waarbij het doel is om zelfinzicht te vergroten.’

MAA Coaching: klaar voor de toekomst

Gezien de hoge waarderingscijfers en de diverse diensten die worden aangeboden, lijkt MAA Coaching klaar te zijn voor de toekomst. Ineke van Rheenen verwacht met de huidige werkwijze in te kunnen spelen op eventuele veranderingen: ‘Onze hulpverlening is erop gericht mensen zo snel mogelijk te laten re-integreren naar duurzame arbeid, met een persoonlijke en interactieve aanpak.’ De kans is groot dat ook in de toekomst een dergelijke aanpak gewaardeerd zal worden.

Bekijk hier de informatiepagina van MAA Coaching.

Blog