re-integratie kiezen logo

Investeert u al in werkgeluk?

23-03-2019

Werkgeluk vastleggen in de cao? "Doen!", zegt vakbond CNV. In onderhandelingen met ING zijn zij overeengekomen dat werkgeluk een hoofdrol gaat spelen in de nieuwe cao van deze bank. De komende twee jaar gaat de bank bekijken of de nieuwe plannen effectief zijn.

werkgeluk

Werkgelukbrengers

Om het werkgeluk te laten toenemen, investeert de ING ongeveer 4 miljoen euro per jaar. Dit geld wordt gebruikt om zogenaamde ‘werkgelukbrengers’ in te kunnen zetten. Deze werkgelukbrengers geven collega’s tijd en ruimte om iets anders te doen dan werken. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgen van een opleiding, het bieden van mantelzorg, of het verzorgen van de kinderen. Werknemers kunnen dit zonder schuldgevoel doen, omdat een werkgelukbrenger hen tijdelijk kan vervangen.

Balans werk en privé

Deze nieuwe werkmethode kan een gouden zet blijken te zijn. Burn-outgerelateerde klachten ontstaan namelijk vaak wanneer de balans tussen werk en privé niet goed is. Als een werknemer tijdelijk minder kan werken, waardoor een privéprobleem opgelost wordt, kan dit veel klachten schelen. De werkgelukbrengers passen dan ook goed in de trend van ‘duurzame inzetbaarheid’, die sinds een paar jaar gaande is. Hier hebben niet alleen werknemers maar ook werkgevers baat bij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gelukkige werknemers beter bestand zijn tegen stress en betere prestaties leveren.

Werkgeluk in iedere cao?

Of duurzame inzetbaarheid in meer cao’s vertaald gaat worden in ‘werkgeluk’ is nu nog afwachten. De ING zit in de experimentele fase en wacht de eerste resultaten af om te kijken of de ingeslagen koers gevolgd zal blijven worden. Toch is de financiële sector vaak trendsettend op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Zo was dit de eerste sector waarin parttime werken ingeburgerd raakte. Daarnaast heeft het ook even geduurd voordat de term ‘duurzame inzetbaarheid’ gemeengoed werd in cao’s. Inmiddels heeft deze term een vaste plek veroverd. Of werkgeluk een blijvertje is, zullen we over een paar jaar pas kunnen vaststellen. De trend om rekening te houden met medewerkerstevredenheid lijkt in ieder geval een blijvertje. Een goede ontwikkeling in de strijd tegen uitval door burn-out en burn-out gerelateerde klachten!

Blog