re-integratie kiezen logo

Re-integratiebedrijven in de regio Enschede

Vind een re-integratiebureau in Enschede voor begeleiding van uw re-integratietraject. U kunt re-integratiebureaus vergelijken op basis van heldere bedrijfspresentaties, specialiteiten, keurmerken, beoordelingen en LinkedIn-profielen.


Logo bedrijf
NAH  Arbeidsdeskundig Onderzoek  Re-integratie Eerste Spoor  Re-integratie Tweede Spoor  Re-integratie Derde Spoor  Re-integratie bij Kanker  Werkfit Maken  Naar Werk  Re-integratie UWV  Long Covid  
Werkgebied Landelijk
Telefoon +318 5060 9016
Website https://wij-doen.com
E-mail info@wij-doen.com
Contact opnemen
De coaches van WijDoen komen bij jou thuis, op de werkplek, of naar een coachruimte in jouw omgeving. Zo houden wij rekening met de belastbaarheid van onze cliënten. 

WijDoen: re-integreren doe je samen 

Als je geconfronteerd wordt met lichamelijke en/of psychische beperkingen waardoor je leven en je toekomst er ineens heel anders uit zien. Dan komt er veel op je af. Je moet leren omgaan met de beperkingen en je leven daarop aanpassen. Je omgeving moet wennen aan een andere situatie. En hoe zit het met je werk? Ben je in staat om goed te functioneren? Zijn er mogelijkheden voor vervangend werk? Heb je recht op een uitkering? Allemaal vragen waar je met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), chronische (pijn) klachten, Long Covid, of na kanker mee te maken krijgt. En dan is er ook nog de emotionele rollercoaster, die deze ingrijpende verandering met zich meebrengt. 

WijDoen is een gespecialiseerd re-integratiebureau op het gebied van NAH, chronische (pijn) klachten, Long COVID, of bij de diagnose kanker. 

Samenwerking neuropsycholoog met re-integratiecoach 

Wanneer er sprake is van hersenletsel of Long Covid start het traject met een intake bij één van onze neuropsychologen. Door middel van dit gesprek wordt in kaart gebracht wat iemands huidig functioneren is, en wat de invloed van de veranderingen is op je dagelijks leven. Aan de hand hiervan wordt een verslag geschreven, waarin handvatten en tips voor het re-integratietraject naar voren komen. Dit is belangrijk, omdat elke persoon en situatie anders is. Eén van onze NAH-coaches begeleidt vervolgens het re-integratieproces, waarbij de neuropsycholoog gedurende het hele traject betrokken blijft.

Verder kan er ook een neuropsychologisch onderzoek (NPO) of mentaal duurbelastbaarheidsonderzoek (MDBO) uitgevoerd worden. 

WijDoen ziet de mens achter de cliënt

Ieders persoonlijke situatie is ons uitgangspunt. Elk mens is uniek en onze trajecten zijn dan ook altijd op maat gemaakt. Wij helpen de grip op je leven terug te vinden, zodat je weer zelfkennis en zingeving ervaart, met een goede balans tussen uitdaging en ontspanning. Tijdens het trajecten vinden wij het belangrijk om met alle betrokkenen samen te werken: de partner/kinderen, collega's, werkgever, bedrijfsarts, medische specialisten, etc. 

De trajecten die wij uitvoeren zijn: 

  • Spoor 1, 2, en 3 voor werkgevers en verzekeringen 
  • Werkfit trajecten en modulaire diensten voor het UWV 

Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of vragen contact met ons op via 0850609016 of info@wij-doen.com. Of kijk voor meer informatie en ons team op onze website

Ons werkgebied ligt verspreid over heel Nederland en op dit moment zijn onze coaches werkzaam in Zuid-Holland (Alphen aan den Rijn, Delft, Den-Haag, Kaag en Braassem, Leiden, Zoetermeer, Noordwijk), Utrecht (Amersfoort, Soest, Baarn, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Overijssel (Almelo, Borne, Zwolle, Raalte, Haaksbergen, Hardenberg, Deventer, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Zwartsluis, Meppel), Noord-Holland (Haarlem, Amstelveen, Amsterdam, Hilversum), Groningen (Groningen en omgeving), Friesland (Leeuwarden en omgeving), Flevoland (Almere, Lelystad) en Drenthe (Assen, Emmen, Hoogeveen).Logo bedrijf
Re-integratie Tweede Spoor  Re-integratie Eerste Spoor  Re-integratie UWV  Werkfit Maken  Naar Werk 
Adres Wethouder Beversstraat 185
Postcode 7543 BK Enschede
Werkgebied Landelijk
Telefoon 088-6161999
Website https://www.careeradvisor.nl
E-mail info@careeradvisor.nl
Contact opnemen

CareerAdvisor: Regionaal de sterkste

CareerAdvisor zet zich met veel enthousiasme in voor iedere werknemer die ondersteuning kan gebruiken bij het vervullen van een baan waarin hij of zij zich gelukkig voelt en succesvol kan zijn. Dit doen wij aan de hand van outplacement- of re-integratie trajecten, maar ook door loopbaanadvies te geven. Met een mooi team helpen wij dagelijks vanuit onze verschillende vestigingen werkzoekenden aan passend werk. Dat dit in 90% van de gevallen ook daadwerkelijk lukt, heeft alles te maken met de regionale focus die CareerAdvisor nastreeft. 

Onze loopbaanexperts zijn Noloc erkend, werken exclusief voor werkzoekenden in de regio, spreken de regionale taal en kennen de arbeidsmarkt daar als hun broekzak. Dát is de kracht van CareerAdvisor.

Stappenplan van een 2e spoor traject

De grote stappen van een 2e spoor re-integratietraject liggen vast in de Wet Poortwachter. Het inhoudelijke verloop van de stappen is altijd maatwerk en afhankelijk van de kandidaat en situatie, meestal volgen wij de volgende stappen:

1. Intake en re-integratieplan

Tijdens deze eerste stap brengen wij de omstandigheden, arbeidsmogelijkheden, capaciteiten, opleiding, werkervaring, toekomstbeeld en verwachtingen van de werknemer in kaart tijdens een intakegesprek. Daarnaast vindt er ook een gesprek met de werkgever plaats.

2. Plan van aanpak

Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt er een plan van aanpak opgesteld. Deze wordt in concept naar de kandidaat gestuurd en na akkoord de werkgever. Het plan van aanpak bevat onder andere:

- Een samenvatting van de huidige situatie.

- Formulering van een realistische en arbeidsmarktrelevante beroepsrichting.

- De stappen die nodig zijn om het doel te kunnen bereiken.

- De verwachte duur van het traject.

3. Persoonsgerichte fase

Tijdens deze fase wordt er onder andere in kaart gebracht wat de behoeftes, interesses, drijfveren, capaciteiten en ambities zijn van dewerknemer. Daarnaast besteden we aandacht aan rouwverwerking en vitalisering.

4. ArbeidsoriëntatieGedurende deze fase wordt onderzocht welke branches en beroepen passend zijn voor de kandidaat. Hierbij maakt hij of zij een overzicht van passende beroepen en functies, een analyse van sectoren en soorten bedrijven waarin de kandidaat zou willen werken en een lijst van organisaties om te volgen of benaderen. 

Ook besteden we in deze fase aandacht aan scholing. Een(om)scholing kan de werknemer naar het gewenste kennis- en vaardigheidsniveau brengen of de inzetbaarheid vergroten.

5. Werkgerichte fase

De arbeidsmarkt veranderd continu. Tijdens deze fase gaan wij samen met de werknemer aan de slag met een (nieuw) cv, sollicitatie- en motivatiebrieven, inzet van social media, arbeidsmarktbenadering en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Met behulp hiervan kan de kandidaat zelfstandig solliciteren en potentiële werkgevers benaderen. Daarnaast leveren onze jobcoaches ook geschikte vacatures aan vanuit hun netwerk en denken ze actief mee.

6. Nazorg

Wanneer er een nieuwe baan is gevonden voor de werknemer houd de coach regelmatig contact met hem of haar over hoe het gaat. Ook kan de kandidaat nog bij de coach terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden. 

Een succesvolle re-integratie met CareerAdvisor

CareerAdvisor is een re-integratiebureau dat zich voor iedere werknemer met veel enthousiasme inzet bij het vinden van een passende baan. Ons re-integratietraject garandeert succes vanwege de meerdere contactmomenten met een persoonlijke re-integratiecoach, korte communicatielijnen en onze Poortwachtersgarantie. 

Vragen over ons re-integratie traject? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag op weg!