re-integratie kiezen logo

Re-integratiebedrijven in de regio Den Bosch

Vind een re-integratiebureau in Den Bosch voor begeleiding van uw re-integratietraject. U kunt re-integratiebureaus vergelijken op basis van heldere bedrijfspresentaties, specialiteiten, keurmerken, beoordelingen en LinkedIn-profielen.


Logo bedrijf
Re-integratie Tweede Spoor  Re-integratie Eerste Spoor  Verzuimbegeleiding  Wet Poortwachter  Loopbaanbegeleiding  Outplacement 
Adres Koningsweg 73
Postcode 5211 BH Den Bosch
Werkgebied Werkzaam in de regio's Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen
Telefoon 06-39193724
Website https://aandacht-vrm.nl/
E-mail yvonne@aandacht-vrm.nl
Contactpersoon Yvonne Hoosemans
Beoordeling/ Keurmerk Aangesloten bij het Register Specialistisch Casemanagement
Contact opnemen

Aandacht Verzuimbegeleiding en Re-integratie biedt ondersteuning en advies in de processen rondom re-integratie en ziekteverzuim. 

Door onze jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van mensen kunnen we goed inschatten welke hulp het beste bij ze past en hoe deze in te zetten. Samenwerken staat centraal binnen de begeleiding die we geven. Mensen helpen en ze zien groeien in hun persoonlijke ontwikkeling gericht op de toekomst is wat ons motiveert om dit werk te doen.      

Tijdens de begeleiding van een werknemer zorgen we ervoor dat er korte lijnen zijn met Casemanager, Hr-manager of Leidinggevende. Dit zorgt ervoor dat het proces op de juiste manier wordt doorlopen en dat duidelijk is hoe het traject verloopt en of er aandachtpunten zijn die actie vereisen. Voorkomen dat er sancties volgen voor zowel werkgever als werknemer speelt aan de achterkant altijd een rol.

  

2e spoor Re-integratie en Outplacement

Doel: Het vinden van een ander passend en geschikte baan buiten de eigen werkgever.

Tijdens de begeleiding van werknemers in een 2e spoor- (of outplacement) re-integratie traject is het slagen van een dergelijk proces afhankelijk van diverse factoren. Om de kans van slagen te vergroten wordt er meegedacht in kansen voor de werknemer en zetten we hiervoor graag ons eigen netwerk in. De bedrijven waarmee we zaken doen staan open voor mensen vanuit een verzuimsituatie en krijgen uitleg over de voordelen en mogelijkheden. Hierbij wordt geschakeld met beide partijen om, indien gewenst, tijdelijk te komen tot een proefplaatsing of detachering. Op deze manier kan goed worden onderzocht of de functie inderdaad passend en geschikt is voor de werknemer. Het doel hiervan is uiteindelijk het aanbieden van een duurzame arbeidsovereenkomst. 

De geboden ondersteuning aan de werknemer is gericht op de volgende onderdelen:

 • Begeleiding bij de fases van verandering en het verwerken van het verlies van de huidige baan. 
 • Het opstellen van een persoonsprofiel d.m.v. diverse zelfonderzoeken. Kwaliteiten, loopbaanwaarden en motivatoren. 
 • Het opstellen van een eigentijds cv.
 • Vertalen van het persoonsprofiel naar het benoemen van passende en geschikte functies.
 • Onderzoeken van kansen op de arbeidsmarkt, waar liggen de grootste kansen?
 • Het uitzetten van acties om concrete kansen te benutten.
 • Het inzetten van het persoonlijke netwerk.
 • Ondersteuning bij job-hunten en vacatureresearch.
 • Ondersteuning bij sollicitatieactiviteiten.
 • Opstellen motivatiebrief.
 • Voorbereiding telefonisch nabellen n.a.v. uitgevoerde sollicitaties.
 • Voorbereiding op het sollicitatiegesprek.
 • Ondersteuning en advies aan mogelijk nieuwe werkgever en de bemiddeling tussen beide werkgevers. 

Verzuimbegeleiding en advies

Doel: Terugdringen en verminderen van verzuim, Inzicht krijgen in de redenen van verzuim, procesbewaking wettelijke verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter

Vanuit onze rol als geregistreerd casemanager verzuim zijn we op de hoogte van de wettelijke rechten en plichten (Wet Verbetering Poortwachter) en zullen we niet schromen onze kennis hiervan in te zetten op het moment dat dit noodzakelijk en gewenst is. Door onze ervaring bij het geven van ondersteuning in zowel spoor 1 als spoor 2 leidt dit tot extra diepgang in de begeleiding binnen een re-integratie- of verzuimtraject. 

Werkgevers en leidinggevenden begeleiden we graag op een persoonlijke en doortastende wijze. Het doel van deze begeleiding is altijd het terugdringen van het verzuim binnen de organisatie en hiermee het reduceren van de kosten die een verzuimende medewerker met zich meebrengt. Aandacht geven en korte lijnen onderhouden tijdens de begeleiding van de medewerker draagt bij aan een grotere kans op terugkeer naar eigen werk en een grotere kans op werkgeluk. Binnen dit proces zal worden meegedacht in het ontwikkelen van kansen en mogelijkheden en het op de juiste manier doorlopen van de wettelijke stappen. Het onderhouden van contact met alle disciplines die onderdeel zijn binnen dit proces zoals bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, arbodienst en re-integratieadviseur maakt het proces compleet. 

Kennissessie basiskennis Wet Verbetering Poortwachter

Om ervoor te zorgen dat binnen het bedrijf de neuzen dezelfde kant op staan heeft Aandacht Verzuimbegeleiding en Re-integratie een training ontwikkeld voor iedereen die te maken heeft met een verzuimproces. Regelmatig komt het voor dat leidinggevenden ook de rol van casemanager krijgen toebedeeld. Dan is het belangrijk dat het duidelijk is welke stappen noodzakelijk zijn en ook wat de consequenties zijn bij het niet naleven van de wettelijke regels. 

Onderdelen die in deze training aan bod komen zijn:

 • Basiskennis verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid.
 • Wet Verbetering Poortwachter de eerste 104 weken.
 • Wet verbetering Poortwachter en de inspanningsverplichtingen.
 • Wat als de medewerker niet meewerkt?
 • Wat als het re-integratie proces stagneert.
 • Procedure WIA-aanvraag.
 • Top 7 loonsancties.
 • Rollen en verantwoordelijkheden van de diverse disciplines.



Aandacht Verzuimbegeleiding en Re-integratie is werkzaam in de regio's Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies of gesprek. Via onze website vindt u meer informatie.



Logo bedrijf
Arbeidsdeskundig Onderzoek  Tweede Spoor  Derde Spoor  Outplacement  Verzuimbegeleiding  Wet Poortwachter  Re-integratie UWV  Werkfit Maken  Naar Werk  Autisme 
Adres Moergestelseweg 30B
Postcode 5062 JW Oisterwijk
Werkgebied Zeeland, Brabant, Limburg, Zuid-Holland
Telefoon 06-10367777
Website https://www.mcz.nu
E-mail info@mcz.nu
Contactpersoon Koen van Geesbergen
LinkedinBekijk het profiel
Beoordeling/ Keurmerk MCZ is aangesloten bij NVvA en NOBCO
Contact opnemen

MCZ, opgericht door arbeidsdeskundigen Koen van Geesbergen en Alexander Geyssens en uitgegroeid tot een gedreven en deskundig team van arbeidsdeskundigen, re-integratiecoaches en bedrijfscounselors. Onze professionals zijn actief in de regio's Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg.

Een eerlijke kijk op mens en werk; dat is de basis van onze dienstverlening. Vanuit die invalshoek helpen wij werkgevers en werknemers vooruit. Ons team staat klaar om werknemer te begeleiden naar passend werk, met oog voor individuele behoeften en ambities.

Wij geloven sterk in het creëren van perspectief als sleutel tot succesvolle en duurzame re-integratie. Met een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak openen wij nieuwe deuren, zelfs als dat een uitdaging lijkt. Samen met de werknemer verkennen we nieuwe mogelijkheden en kansen voor hun werkend leven, waarbij we de doelstelling en wettelijke kaders niet uit het oog verliezen.

Onze dienstverlening

Arbeidsdeskundig onderzoek: Onze ervaren arbeidsdeskundigen adviseren werkgevers aan de hand van een arbeidsdeskundig onderzoek. We stellen vast wat de arbeidsmogelijkheden van medewerkers zijn, met oog voor aanpassingen binnen de huidige functie of een ander passend traject buiten de organisatie. Wij bieden werkgevers een helder, deskundig en onafhankelijk advies, inclusief antwoord op de vraag: 'Hoe nu verder?'

2e spoor re-integratie: Wanneer medewerkers door medische beperkingen niet meer kunnen werken binnen de eigen organisatie, begeleiden wij hen naar passend werk bij een andere werkgever. Met een persoonlijke aanpak streven wij ernaar om elke kandidaat de nodige tools en begeleiding te bieden voor een succesvolle en duurzame re-integratie.

UWV-trajecten: Wij bieden diverse trajecten aan in samenwerking met UWV, waaronder Modulaire re-integratiediensten, Werkfit maken en Naar werk-trajecten.

Outplacement: Bij het beëindigen van een arbeidsrelatie ondersteunen wij zowel werkgevers als werknemers met een op maat gemaakt outplacementtraject. Ons doel is om medewerkers snel en effectief naar een nieuwe baan te begeleiden.

Onze specialisaties

 • Trainingen: We bieden uiteenlopende trainingen aan werknemers om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen aan een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt
 • Psycho-educatie: Verandering in de werksituatie kan een behoorlijke impact hebben. Wij bieden passende voorlichting en begeleiding op het gebied van mentale gezondheid.
 • Loopbaanoriëntatie: Met behulp van diverse testen en tools definiëren en verfijnen we een duidelijke richting voor duurzame re-integratie.
 • Begeleiding van werknemers met speciale behoeften: Onze expertise strekt zich uit tot het begeleiden van mensen met ADHD, autistische kenmerken en mentale klachten.

Contact
Meer weten over MCZ? Bekijk onze website of neem contact met op.