re-integratie kiezen logo

Tweede Spoor specialisten in de regio Almelo

Re-integratie 2e Spoor komt in beeld als blijkt dat er geen re-integratiemogelijkheden binnen het bedrijf zijn. De Wet Poortwachter schrijft voor dat zieke medewerkers ondersteund moeten worden bij het vinden van nieuw werk bij een andere werkgever en daarvoor kunt u een re-integratiebureau inschakelen. Vind hier re-integratiebureaus in uw regio voor 2e Spoor Re-integratie.  


Logo bedrijf
Re-integratie UWV  Werkfit Maken  Naar Werk  Tweede Spoor  Derde Spoor  Eerste Spoor  Arbeidsdeskundig Onderzoek  Re-integratie Gemeente  Re-integratie Psychische Klachten 
Adres Bornestraat 98
Postcode 7607 KT Almelo
Telefoon 0546-458288
Website https://www.duchatteau.com
E-mail info@duchatteau.com
Contactpersoon Lies ter Stal (gecertificeerd arbeidsdeskundige)
LinkedinBekijk het profiel
Beoordeling/ Keurmerk Blik op Werk Keurmerk
Contact opnemen

Duchatteau is een ervaren en erkend re-integratiebedrijf in Twente. Wij begeleiden mensen bij het zoeken naar een nieuwe kans op de arbeidsmarkt die door uiteenlopende redenen tijdelijk niet kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Onze kwaliteit is gebaseerd op ervaring, passie, creativiteit en betrouwbaarheid: afspraak is afspraak! We richten ons op de unieke mogelijkheden van de cliënt en juist niet op de belemmeringen. Zo wordt werken weer mogelijk.

Gebouw re-integratiebureau Duchatteau

Als het onzeker is of uw werknemer terug kan keren in het eigen werk, is het vanuit de Wet Verbetering Poortwachter verplicht om een traject tweede spoor op te starten. Vaak gebeurt dit na de eerstejaarsevaluatie, maar nog beter is het om al te starten als werkhervatting of een andere functie in hetzelfde bedrijf (spoor 1) niet haalbaar blijkt. Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft meer inzicht geven in de situatie op eerste spoor en onderbouwt tevens de inzet van re-integratie tweede spoor. Op basis van het arbeidsdeskundig onderzoek schakelt u een re-integratiebureau in en start het 2e spoor traject. Belangrijk om te weten. Start het traject uiterlijk 6 weken nadat het advies om 2e spoor te starten is uitgebracht? Dit is namelijk de wettelijke verplichting vanuit de wet. Later of helemaal niet starten met het 2e spoor kan leiden tot loonsancties!

Zoek je begeleiding bij re-integratie? Dan ben je bij Duchatteau aan het juiste re-integratie-adres. Lees meer over de re-integratietrajecten en vraag vrijblijvend en gratis een oriënterend kennismakingsgesprek aan. Je vindt Duchatteau in Almelo, Haaksbergen, Enschede en Vasse. Het UWV stelt jou in de gelegenheid een re-integratietraject te volgen als voorbereiding op re-integratie. Bij Duchatteau stel, je in overleg met jouw arbeidsdeskundige en je re-integratiecoach, je eigen re-integratietraject samen. Wij werken niet in groepen, je krijgt een vast contactpersoon die je het hele re-inetegratietraject begeleidt. Duchatteau is gespecialiseerd in re-integratietrajecten voor klanten met lichamelijke en psychische klachten. Wij behandelen niet, maar begeleiden je bij de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Waar moet ik rekening mee houden? Hoe bouw ik mijn belastbaarheid weer op? Welke banen passen bij mij als ik klaar ben met dit re-integratietraject? Hoe voorkom ik dat ik opnieuw uitval in een nieuwe baan? Na afronding van het re-integratietraject heb jij antwoord op deze vragen. Het doel van dit re-integratietraject van Duchatteau is dat je na afloop verder kunt met een re-integratietraject naar werk. Ook daar kan Duchatteau je in begeleiden. In de flyer Werkfit maken (pdf) vind je alle mogelijke onderdelen van onze trajecten Werkfit maken.


Logo bedrijf
Eerste Spoor  Tweede Spoor  Derde Spoor  Naar Werk  Arbodienstverlening  Vitaliteit  Werkfit Maken  Loopbaanbegeleiding  Outplacement 
Telefoon 088-2460455
Website https://www.everybodygroep.nl
E-mail contact@everybodygroep.nl
Contact opnemen

Bij Everybody Groep staat het werkgeluk van de medewerker op nummer één.


Everybody Groep is een paraplu organisatie en totaalaanbieder op het gebied van Zorg, Werk en Welzijn: alle expertises voor een vitale organisatie onder één dak! Samen met u werken we aan uw vitale organisatie door ons te richten op gezondheidsoptimalisatie tot re-integratie en contractovername van uw medewerkers.

Nu van Werk naar Werk

Nu van Werk naar Werk is een unieke formule! Everybody Groep vindt namelijk dat elke medewerker waardigheid en perspectief in het werk moet ervaren en vanuit deze gedachte is Nu van Werk naar Werk ontstaan. 

Wanneer er sprake is van een mismatch tussen werkgever en medewerker, bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid, een arbeidsconflict of door het ontbreken van motivatie in de huidige functie, kan overname van arbeidscontracten een goede oplossing zijn.

Nu van Werk naar Werk is erop gericht dat de medewerker bij Everybody Groep onder contract komt voor hetzelfde salaris en zoveel mogelijk dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij de voormalige werkgever. Samen met de medewerker onderzoekt Nu van Werk naar Werk de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zodat de medewerker weer met werkplezier en perspectief zijn of haar loopbaan kan vervolgen.

Tevens bieden wij re-integratie spoor 2 

Onze tweede spoorbegeleiders begeleiden uw medewerkers met persoonlijke aandacht. De trajecten voldoen aan de gestelde eisen vanuit de Wet verbetering poortwachter en bestaan onder andere uit; 

 • Een intakegesprek
 • Opstellen persoonsprofiel
 • Opstellen zoekprofiel
 • Coaching in werkfitheid
 • Begeleiding bij het vinden van werk en het solliciteren in passende functies

Onze overige specialismen

 • Arbodienstverlening
 • Detachering bedrijfsartsen
 • Arbeidsdeskundig advies
 • Gezondheidsoptimalisatie
 • Lifestyle Centers
 • Beroepskeuringen
 • Personeelsmanagement
 • Outplacement

Landelijke organisatie

Everybody Groep is een landelijk opererende organisatie. Met een team van specialisten en coaches verspreid over heel Nederland profiteert u van korte lijnen, korte wachttijden, optimale transparantie en een oplossingsgerichte aanpak. Bovendien kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de vaak complexe wet- en regelgeving.

Informatie over alle trajectmogelijkheden vindt u op www.everybodygroep.nl

Ook kunt u ons bereiken via 088-2460455 of contact@everybodygroep.nl