re-integratie kiezen logo

Logo bedrijf
Tweede Spoor  Wet Poortwachter  Re-integratie UWV  Werkfit Maken  Naar Werk  Re-integratie Gemeente  Outplacement  Loopbaanbegeleiding  Modulaire Re-integratiediensten 
Adres Ten Hagestraat 9A
Postcode 5611 EG Eindhoven
Werkgebied Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch
Telefoon 040-2129542
Website https://actiefinwerk.nl
E-mail info@actiefinwerk.nl
Beoordeling/ Keurmerk Cliënten en opdrachtgevers waardeerden de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,5 (Blik op Werk keurmerk 2022/2023).
Contact opnemen

Vestigingen

 • Eindhoven  
 • Actief in Werk

  Actief in Werk is sinds 2005 als gespecialiseerd bureau actief op het gebied van re-integratie, outplacement en loopbaancoaching. Wij ondersteunen werknemers en werkzoekenden bij het vinden van een nieuwe baan én bij het maken van loopbaankeuzes. Actief in Werk is gevestigd in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. 

  Een re-integratietraject 2e spoor bij Actief in Werk is altijd een persoonlijk en individueel maatwerktraject. Dit betekent dat het traject is afgestemd op de situatie, wensen en behoeften van de medewerker. Gedurende het traject kan de medewerker rekenen op persoonlijke begeleiding en coaching van een vaste consulent, die tevens het aanspreekpunt is voor de werkgever. Het aantal gesprekken, de in te zetten activiteiten en de duur van het traject zijn afgestemd op zowel de wensen van de werkgever als op de situatie van de medewerker. Dat maakt een traject maatwerk!

  Hoe ziet een re-integratietraject 2e spoor er uit bij Actief in Werk?

  Het re-integratietraject start met een intakegesprek waarin de persoonlijke situatie van de medewerker in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld waarin de activiteiten staan vermeld die de medewerker helpt bij het verkrijgen van een nieuwe baan. Een assesment kan onderdeel uitmaken van het traject. Het assessment kan bestaan uit testen (zoals beroepskeuzetest- of competentietest), opdrachten en gesprekken. Dit helpt de medewerker bij het verkrijgen van een nieuw toekomstperspectief. Ook wordt er een duidelijk en realistisch zoekprofiel opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de functionele beperkingen, maar bovenal mogelijkheden van de medewerker.

  Een individuele sollicitatietraining maakt onderdeel uit van het traject. Tijdens de één op één sessies komen praktische zaken aan de orde zoals het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, maar ook het (leren) netwerken en omgaan met social media en vacaturewebsites. Aan de hand van het zoekprofiel gaan we gericht op zoek naar een nieuwe functie. Dit houdt in dat wij onder andere de medewerker actief gaan voorstellen bij werkgevers, waarbij gebruik wordt gemaakt van ons groot regionaal netwerk van bedrijven, organisaties, instellingen en instanties binnen diverse sectoren en branches. Daarnaast gaan wij de medewerker voorstellen op concrete vacatures. De medewerker krijgt tevens ondersteuning bij het uitvoeren van de eigen sollicitatieactiviteiten.

  Vanzelfsprekend hoort bij een re-integratietraject 2e spoor ook het voeren van een zorgvuldige administratie. Op regelmatige basis worden er voortgangsrapportages door Actief in Werk opgesteld en vinden er evaluaties plaats. Indien nodig geven wij tevens advies inzake verslaglegging naar UWV.

  Waarom Actief in Werk?

  Wij hebben ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van werk naar werk én begeleiding bij het starten als zelfstandig ondernemer. Tijdens het traject wordt de medewerker één-op-één begeleid door een vaste consulent tijdens frequente begeleidings- en coachingssessies. Deze sessies vinden plaats op één van de vestigingen van Actief in Werk in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg of bij de medewerker thuis. Onze consulenten wonen en werken in de regio en kennen dus de plaatselijke arbeidsmarkt. Zij beschikken over een groot regionaal netwerk van werkgevers.

  Actief in Werk staat voor:

  • Passende en structurele maatwerkoplossingen.
  • Het leveren van resultaat: wij hebben éen van de hoogste plaatsingscijfers.
  • De juiste mensen met elkaar in contact brengen binnen ons regionaal netwerk.

  De kwaliteit van onze dienstverlening wordt bepaald door de tevredenheid van onze cliënten, opdrachtgevers en partners waarmee wij samenwerken. Actief in Werk is al geruime tijd in het bezit van het onafhankelijke Blik op Werk keurmerk. Dit keurmerk staat borg voor de kwaliteit, tevredenheid en professionaliteit van de organisaties die zijn aangesloten bij het keurmerk. Het keurmerk garandeert dat de medewerker een traject volgt bij een betrouwbaar bedrijf dat aantoonbare resultaten boekt. Actief in Werk is in het bezit van het hoogst aantal behaalbare sterren (vier).

  Jaarlijks wordt in het kader van het Blik op Werk keurmerk onder cliënten en opdrachtgevers een anoniem tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door het externe onderzoeksbureau Panteia. In de meetperiode 2022/2023 zijn de volgende resultaten naar voren gekomen: Cliënten en opdrachtgevers waardeerden de dienstverlening van Actief in Werk met een 8,5.

  Voor meer informatie, een offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact met ons opnemen: 040-2129542 / info@actiefinwerk.nl