re-integratie kiezen logo

Tips voor het vinden van een re-integratiebureau

Voor de meeste werkgevers, werknemers en UWV-cliƫnten geen alledaags bezigheid: het vinden van een passend re-integratiebureau. In dit artikel tips voor het vinden van een re-integratiebureau en de daarbij behorende kanalen en middelen die je kunt inzetten

Online zoeken en reviews

Het ligt voor de hand dat de zoektocht naar een re-integratiebureau online begint. Wie googelt op 're-integratie' in combinatie met de gewenste regio zal gelijk op veel re-integratiebureaus stuiten. Wie vervolgens de zoektocht uitbreidt met een specialisme of doelgroep zal op nog nauwkeuriger zoekresultaten stuiten. De re-integratie-vergelijkingssites zijn bij deze online zoektocht handig om dat zij snel re-integratiebureaus laten vergelijken op criteria als werkwijze, specialismen, keurmerken en coaches. Bedenk wel dat re-integratiebureaus die hoog staan (betaald of onbetaald) niet per definitie de beste bureaus zijn. Combineer deze zoekresultaten dan ook met alternatief onderzoek. Lees op de website van het re-integratiebedrijf meer over hun re-integratiediensten, check beoordelingen en referenties en ga persoonlijke gesprekken aan. 

Keurmerken 

Veel re-integratiebureaus zijn aangesloten bij brancheorganisaties. Een bekende organisatie is Blik op Werk die een gelijknamig keurmerk hanteert voor het meten van klanttevredenheid. Een andere bekende organisatie op het gebied van re-integratie is Noloc. De beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals en Jobcoaches toetst hun leden iedere drie jaar op criteria als vakbekwaamheid en deskundigheid. Daarnaast committeren de leden van Noloc zich aan een gedragscode. Bedenk wel dat re-integratiebureaus bij verschillende brancheorganisaties zijn aangesloten en dat maakt vergelijken soms lastig. Maar in combinatie met andere factoren kunnen keurmerken zeker nuttig zijn, hoewel ze nooit een garantie zullen vormen voor optimale re-integratiebegeleiding. 

Via je netwerk

Wie rondvraagt in zijn of haar persoonlijke netwerk vind misschien wel contacten die ervaringen hebben opgedaan met re-integratie. Dat kan leiden tot nuttige tips uit eerste hand. Van relaties die zelf een re-integratiebedrijf hebben ingeschakeld tot relaties die een re-integratietraject hebben gevolgd, het kan allemaal van pas komen bij het vinden van een passend re-integratiebureau. Tegelijkertijd geldt ook hier dat goede aanbevelingen geen garantie vormen voor een optimale match met het re-integratiebureau. Misschien krijg je wel een andere coach toegewezen of heeft de jou aanbevolen re-integratieprofessional wel net de organisatie verlaten. De combinatie van het online zoeken en het persoonlijke netwerk is in ieder geval een sterke combinatie voor het vinden van een passend re-integratiebureau. 


Vind een re-integratiedeskundige
Zoek contact met re-integratiebureaus in uw regio en vind uw optimale re-integratiebegeleiding.

 

 


Terug naar kenniscentrum