re-integratie kiezen logo

Tips voor het vinden van een re-integratiebureau

Dit artikel gaat letterijk over het vinden van een re-integratiebureau. Welke kanalen en middelen zet je daarbij in?

Online zoeken

Het ligt voor de hand dat de zoektocht naar een re-integatiebureau start op het internet. Wie googelt op 're-integratie' in combinatie met de gewenste regio zal gelijk op veel re-integratiebureaus stuiten. Wie vervolgens de zoektocht uitbreidt met bijvoorbeeld een specialisme zal op nog nauwkeuriger zoekresultaten stuiten. De re-integratie vergelijkingssites zijn bij de online zoektoch handig om dat zij snel re-integratiebureaus laten vergelijken op criteria als werkwijze, specialismen, keurmerken en coaches. Bedenk wel dat re-integratiebureaus die hoog staan (betaald of onbetaald) niet per definitie de beste bureaus zijn. Combineer de zoekresultaten dan ook met andere criteria, zoals informatie op hun website, beoordelingen en persoonlijke gesprekken. 

Keurmerken 

Veel bureaus zijn aangesloten bij brancheorganisaties. Een bekend keurkmerk is Blik op Werk. Zij meten bijvoorbeeld de klanttevredenheid bij de bij hen aangesloten re-integratiebureaus. Een andere bekende organisatie is Noloc. Zij toetsen hun leden iedere drie jaar op criteria als vakbekwaamheid en deskundigheid. Daarnaast commiteren de leden van Noloc zich aan een gedragscode. Omdat re-integratiebureaus vanwege verschillende redenen bij verschillende brancheorganisaties zijn aangesloten is vergelijken soms lastig. Maar in combinatie met andere factoren kunnen keurmerken zeker nuttig zijn. 

Via je netwerk

Wie rondvraagt in zijn of haar persoonlijke netwerk kan contacten vinden die ervaringen hebben opgedaan met re-integratie en in die hoedanigheid nuttige tips uit eerste hand kunnen geven. Van relaties die zelf een re-integratiebedrijf hebben ingeschakeld tot relaties die een re-integratietraject hebben gevolgd, het kan allemaal van pas komen bij het vinden van een passend re-integratiebureau. De combinatie van het online zoeken en het persoonlijke netwerk is natuurlijk ideaal voor het vinden van een passend re-integratiebureau. 


Vind een re-integratiedeskundige
Zoek contact met re-integratiebureaus op basis van regio of gewenste re-integratiedienst.