re-integratie kiezen logo

UWV kantoren weer open vanaf 1 juli

30-06-2020- de redactie

Vanaf 1 juli komt de reguliere dienstverlening van het UWV weer voorzichtig op gang na de coronaperiode. Dat betekent dat medische beoordelingen of gesprekken met cliënten weer gewoon op kantoor zouden kunnen plaatsvinden, maar uiteraard met passende voorzorgsmaatregelen.


Dienstverlening in coronatijden

Medische beoordelingen vonden de afgelopen maanden doorgaans plaats aan de hand van dossierinformatie, het telefonisch spreekuur en videobellen. Voor die gevallen waarin dat niet mogelijk was, stelde het UWV de beoordeling uit. Deze aanpak werkte best goed voor veel cliënten. Andere groepen daareentegen ondervonden beperkingen met ondersteuning op afstand. Bijvoorbeeld mensen die digitaal of qua taal minder goed uit de voeten kunnen. 

Wat is er weer mogelijk bij het UWV

Het UWV kent kantoren in alle soorten en maten verspreid over heel het land. Daarom kent elke locatie een eigen plan voor het ontvangen van cliënten met een capaciteit variërend van tientallen tot honderden op weekbasis. Verder zijn er de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen: het desinfecteren van de handen, een korte corona intake, speciale looproutes, het schoonmaken van UWV ruimtes van het UWV na elke afspraak, etc. 

 

Terug naar blog