re-integratie kiezen logo

Beroepen waar makkelijk werk in te vinden is

28-09-2020- de redactie

Zelfs tijdens corona met een groeiende werkloosheid is en blijft er nog veel werk voor een aantal beroepsgroepen. In het bijzonder technici en mensen in de zorg zijn zeer gewild. Dit blijkt uit een analyse van de UWV Spanningsindicator Arbeidsmarkt door de NOS. 

Technische mensen gevraagd

Tekorten voor bepaalde beroepen onveranderd

Een onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan dat de tekorten op de arbeidsmarkt niet werkelijk zijn veranderd. In andere woorden: de beroepen waarvoor voor de coronacrisis krapte werd voorspeld, zijn nog steeds de beroepen met de meeste vacatures. Ook het UWV onderschrijft dit ondanks haar prognose dat de werkloosheid verder zal toenemen. Volgens het UWV gaat het om beroepen waarbij een bepaalde opleiding en specifieke kenmerken horen, zoals analytische en sociale vaardigheden.

Top beroepsgroepen met hoogste baankans

Maar wat zijn nu concreet de beroepsgroepen waar de vraag naar personeel groter is dan het aanbod? In totaal zijn er 32 beroepsgroepen in kaart gebracht. Als we naar de top 6 kijken voor het 2e kwartaal 2020 dan komen we achtereenvolgens machinemonteurs, gespecialiseerde verpleegkundigen, verpleegkundigen (mbo), elektrotechnische ingenieurs, bouwarbeiders afbouw en elektriciens en elektronicamonteurs tegen. Maar er zitten ook beroepsgroepen tussen die je misschien niet direct zou verwachten, zoals boekhouders, economen en vrachtwagenchauffeurs. Bekijk de integrale lijst hier.
 

 

Terug naar blog