Zoeken
Zoek een reïntegratiebedrijf
Zoek op postcode
Kies een specialisme
Kies een provincie

terug naar overzichtspagina

Specialisatie :
Reïntegratiebedrijven in de regio Heerlen

USG Restart


Specialisatie: Arbeidshandicap, Coaching, Loopbaanbegeleiding, Ondernemerschap, Outplacement, Poortwachter, Tweede spoor, Wajong, Werkplekonderzoek
Adres: Stationsstraat 46
Postcode: 6411 NK Heerlen
Telefoon: 0800-7378278
Website: http://www.usgrestart.nl
Email: info@usgrestart.nl
 
U bent ziek (geweest) en kunt niet meer terugkeren naar uw oude werkplek. Uw werkgever heeft ook geen ander werk voor u. Dan komt u in aanmerking voor ondersteuning bij uw terugkeer naar de arbeidsmarkt door middel van een loopbaancoach / re-integratieconsulent. Dit wordt een re-integratie tweede spoor-traject genoemd. Dit wordt betaald door de werkgever. 
 
Intakegesprek 
Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met onze loopbaancoach en gaat u samen inhoudelijk in op uw persoonlijke situatie, uw loopbaan en de mogelijkheden ten aanzien van ander werk. In dit gesprek bespreekt de coach met u de verwachtingen en het begeleidingstraject voor u het beste geschikt. Ons doel is u zo goed mogelijk te begeleiden naar een passende functie.
 
Kansen vergroten 
Wat volgt is het vergaren van kennis die uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. U leert hoe u zich (beter) kunt presenteren, u krijgt sollicitatietraining en diverse andere vaardigheidstrainingen. Tijdens individuele gesprekken met de loopbaancoach worden de ontwikkelingen getoetst en zo nodig bijgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt tijdens dit traject is dat er wordt gekeken – eventueel in overleg met de arbeidsdeskundige - naar uw mogelijkheden om zo aansluiting te vinden bij nieuw, passend en duurzaam werk. 
 
Verkenning arbeidsmarkt 
Het vinden van een nieuwe baan gaat niet vanzelf. Het verkennen van de arbeidsmarkt is hierbij een belangrijke fase. Door in contact te komen met mensen uit het werkveld van uw keuze en online onderzoek krijgt u letterlijk inzicht in de arbeidsmarkt. Hiermee creëert u verdieping van uw zoektocht en kunt u gerichter zoeken naar ander werk. 
 
Deskundigheid staat voorop 
Uw loopbaancoach heeft ruime ervaring in het begeleiden van re-integratietrajecten. Deskundigheid staat hierbij voorop. Hij of zij spreekt de taal van de regio en kent de lokale arbeidsmarkt. Als onderdeel van uitzendorganisatie USG People is er een groot netwerk aan werkgevers waar uw loopbaancoach uit kan putten. 
 
Wat kunt u verwachten?
Ieder traject is uniek en daarom gaan wij uit van uw persoonlijke begeleidingsbehoefte. USG Restart gelooft dat u waarschijnlijk wel weet wat u eigenlijk wilt: een leuke baan. Daarom houden wij er een eigen visie en werkwijze op na om u zo effectief mogelijk de arbeidsmarkt te laten bewerken. 
 
Voor de werkgever
Stelt u zich eens voor dat uw medewerker in verband met ziekte herplaatst moet worden. Er zijn binnen uw organisatie geen herplaatsingsmogelijkheden. Wij helpen u graag bij dit probleem. USG Restart begeleidt uw medewerker bij het gehele proces van het (re)activeren en extern re-integreren conform de Wet verbetering Poortwachter. Wij helpen u met de dossieropbouw om uw financiële risico’s te beperken. Voor specialistische zaken hebben wij ervaren arbeidsdeskundigen in dienst. 
 
Arbeidsdeskundig advies
USG Restart heeft eigen arbeidsdeskundigen in dienst die de Wet verbetering Poortwachter door en door kennen. Bent u vastgelopen in een poortwachtertraject of wilt u van gedachten wisselen over de aanpak in een specifieke situatie? Met ons arbeidsdeskundig advies brengen wij u graag weer op het juiste spoor. Ook kan er snel worden geschakeld bij bijvoorbeeld werkplekonderzoek, ondersteunen arbeidsdeskundigen ook de mobiliteitscoaches bij casuïstiekbespreking en intervisie. 
 
Meer informatie
Voor advies of meer informatie neemt u contact op met USG Restart via telefoonnummer 0800-7378278, stuur een e-mail naar info@usgrestart.nl, bezoek www.usgrestart.nl of vul hier het contactformulier in.  

USG Restart heeft vestigingen in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Gouda, Groningen, Hardenberg, Heerenveen, Heerlen, Lelystad, Nijmegen, Rijswijk, Roermond, Rotterdam, Tiel, Tilburg, Utrecht en Zwolle. 

terug naar boven